'Den Paradera', Dinah's kruidentuin

In 1991 stichtte Dinah Veeris “Dinah’s Botanic and Historic Garden Den Paradera”. Aan de oostzijde van Curaçao ligt deze kruidentuin die is verdeeld in drie gedeelten: de botanische tuin, de historische tuin en de productie met onder andere de winkel.

“Daar waar je wilt vertoeven”
De naam “Den Paradera” komt van de Indiaanse naam Paraguiri en was in het verleden de grootste kruidentuin op Curaçao, gelegen aan de oostkant van het eiland. Met de komst van de Spanjaarden wijzigde de naam in “En Paraldella”. Veel later kreeg deze plaats de naam “Den Paradera”. Het betekent: daar waar je wilt vertoeven.

Thuishaven

‘Den Paradera’ is Dinah Veeris’ thuishaven op Curaçao. Vele ingrediënten die voorkomen in de producten van Dinah zijn oorspronkelijk afkomstig uit ‘Den Paradera’.
Naast het feit dat er een groot aantal geneeskrachtige en verzorgende kruiden groeit voor de productie, vervult de tuin ook een educatieve functie op het eiland. Toeristen, maar ook schoolkinderen zijn er welkom om kennis op te doen en zich te verbazen over de toepassing van geneeskrachtige kruiden.

Winkel

In de winkel van ‘Den Paradera’ worden producten van Dinah verkocht aan toeristen en de lokale bevolking.

Shopping Cart
Scroll to Top