Door het leven dansen

Van alle kruidengenezers op Curaçao is Dinah Veeris waarschijnlijk de bekendste. Dinah werd op 20 april 1939 geboren als Lidwina Marciana Veeris in de Zaantjessteeg in Otrobanda. Als kind wil zij al onderwijzeres worden. Als zeventienjarige staat Dinah voor het eerst voor de klas. Ze werkt vervolgens op Curaçao, op St. Maarten en in Nederland.


Gebundelde kennis van kruiden.
Naast haar baan in het onderwijs houdt Dinah Veeris zich bezig met onderzoek op het terrein van geneeskrachtige en verzorgende kruiden. In 1986 studeert zij aan de “California School of Herbal Studies” in de Verenigde Staten. Verder volgt zij diverse workshops en conferenties in onder andere Cuba, Indonesië, Nederland en Venezuela. In de loop van de jaren interviewt Dinah Veeris vele oudere wijze mensen met verstand van de werking van kruiden en andere vormen van gezondheid van lichaam en geest.
In 1991 opent Dinah Veeris haar eigen kruidentuin, ‘Den Paradera’. Een plek waar haar verzamelde kennis zich tentoonspreidt.

Dinah Veeris, prachtvrouw

Een ontmoeting met Dinah Veeris is een gebeurtenis die je bijblijft. Zij is een makkelijke prater, een eigenschap die ze mogelijk heeft overgehouden aan haar jaren op het toneel. Haar encyclopedische kennis van kruiden en hun werking zorgt ervoor dat Dinah op vrijwel iedere vraag direct een passend antwoord kan geven. Haar zakelijk instinct en haar doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig. En haar enthousiasme en liefde voor de natuur en voor kruiden in het bijzonder werkt aanstekelijk. Wie Dinah Veeris spreekt, kan niet anders dan enthousiast worden voor de wereld van de geneeskrachtige kruiden. Haar wereld!

Lees meer over Curaçao en de kruidentuin ‘Den Paradera

Shopping Cart
Scroll to Top